Bulgur hrubý, 1000 g
Popis
Bulgur je nahrubo pomletá celozrnná pšenice. Má tmavě žlutou barvu, jemnou oříškovou chuť a snadnou stravitelnost.
Použití: Bulgur známe především jako ingredienci orientální kuchyně. Získal si však na popularitě i u nás. Používá se jako příloha k masům i jako součást hlavního jídla. V kombinaci se zeleninou vypadá na talíři velmi hezky a skvěle chutná. Doporučujeme jej také do polévek, nádivek či karbanátků. Výborně se hodí také s luštěninami.
Způsob přípravy: Bulgur se vaří podobně jako rýže, tedy cca 15 minut. Záleží na vás, jestli jste zvyklí zalít rovnou dvojnásobkem vody či vývaru nebo ještě předtím osmahnout na másle, oleji či cibulce.
Administrativní zařazení: Obiloviny a výrobky z nich
Složení: Bulgur 100 %
Země původu: Kypr
Skladování: Uchovejte v suchu a chladu
Výživové údaje na 100 g
Energetická hodnota: | 1594 kJ / 377 kcal |
Tuky: | 1,9 g |
z toho nasycené mastné kyseliny: | 0,4 g |
Sacharidy: | 73,1 g |
z toho cukry: | 0,4 g |
Bílkoviny: | 11,8 g |
Sůl: | 0,01 g |
Druh | Semínka a obiloviny |
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.