Je jednou z nejoblíbenějších ingrediencí bezlepkového pečení. Vyrábí se z loupaných nebo-li blanšírovaných mandlí, které jsou namlety do velmi jemné konzistence.
Co se vám vybaví, když se řekne mandlová mouka? No jasně! Makronky! Z mandlové mouky toho ale upečete mnohem víc. Patří totiž mezi nejvyhledávanější suroviny pro bezlepkové pečení, zároveň s ní můžete částečně nahradit klasickou mouku. Mandlová mouka se vyrábí z loupaných nebo chcete-li blanšírovaných mandlí.
Proč chtít mandlovou mouku?
- ideální pro bezlepkové pečení
- vyrobena z blanšírovaných mandlí
- vhodná i pro vegan
Jak ji využít?
Na makronky, samozřejmě. Nicméně tam možnosti mandlové mouky nekončí! Využijete ji při pečení dortů, cukroví, dezertů nebo při přípravě krémů. Hodit se vám bude také k přípravě domácího marcipánu nebo mandlového mléka.
Administrativní zařazení: Suché skořápkové plody
Složení: Jádra loupaných mandlí najemno mletá 100%
Země původu: USA
Skladování: Skladujte na temném, chladném a suchém místě.
Nutriční hodnoty na 100 g
Energetická hodnota: |
2470 kJ / 590kcal |
Tuky: |
52,5 g |
z toho nasycené mastné kyseliny: |
4,0 g |
Sacharidy: |
18,7 g |
z toho cukry: |
4,6 g |
Bílkoviny: |
21,4 g |
Vláknina: |
9,9 g |
Sůl: |
0 g |