Sušené švestky bez konzervantů, 500 g
Popis
Švestky sušené jsou skvělou alternativou sladkého. Kromě lahodné šťavnaté chuti u nich oceníte především vysoké množství vlákniny. Hodí se do koláčů i na výrobu omáčky k masu.
Administrativní zařazení: Sušené jednodruhové ovoce
Složení: Sušené švestky (Ashlock) 100 %
Země původu: Bulharsko
Skladování: Skladujte na temném, chladném a suchém místě.
Vlastnosti a výhody: Sušené švestky se vyrábí z celých, zralých, čerstvých tmavomodrých až fialových švestek. Strom, který plodí švestky, se nazývá slivoň švestka nebo taky švestka domácí. V Čechách se jí říká slíva, na Moravě trnka. Ideální pro doplnění energie kdykoliv během dne. Díky šetrnému sušení si zachovávají svou plnou a lahodnou chuť.
V sušeném ovoci můžou přírodní cukry krystalizovat a tvořit na něm povlak. Tento přirozený proces nesnižuje kvalitu ovoce, naopak je známkou toho, že nebylo chemicky ošetřováno. Švestky mohou obsahovat kousky pecek nebo pecky celé.
Použití: Švestkám se daří v mírném podnebí, do kterého zapadá i Česko a v české kuchyni je tím pádem starou známou. Sušené švestky využijete na pečení koláčů, vyrábění raw dezertů nebo švestkových omáček. Skvěle osladí vaši snídani, ať už si rádi pochutnáváte na ovesné kaši, müsli nebo jáhlách. Švestky jsou pochoutkou už samy o sobě, spolehlivě s nimi zaženete chuť na sladkosti. Pro lepší chuť a strukturu je doporučujeme půl hodiny předem namočit do teplé vody.
Výživové údaje na 100 g
Energie : | 1 006 kJ / 240 kCal |
Tuky : | 0,4 g |
z toho nasycené : | 0,1 g |
Sacharidy : | 64 g |
z toho cukry : | 38 g |
Vláknina : | 7,1 g |
Bílkoviny : | 2,2 g |
Sůl : | 0 g |
Druh | ořechy a sušené ovoce |
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.